Подматрачни рамки

​Комфортът по време на сън е нещото, заради което съществуват толкова много фирми, развили своя бизнес с продукти и аксесоари за сън, като подматрачни рамки. Има много видове легла, които са създадени с цел да ви накарат да се чувствате комфортно, да си отпочинете след дългият работен ден, за да се заредите с енергия и да се чувствате в кондиция, за да можете да изпълнявате своите всекидневни задължения.

Подматрачните рамки Brava са част от елементите, които ви помагат да се чувствате по-добре. Те са рамки, които се ползват предимно при двулицевите матраци, и са съществена част от добрият сън и удобството на всеки човек през нощта.

​Най-често подматрачни рамки се срещат така наречените ламелни рамки. При основният модел, рамката се изработва от шлайфан дървен материал на слоеве или пък от масивна дървесина. В самата дървесина на бъдещата матрачна рамка се издълбават гнезда, в които се монтират самите ламели чрез PVC носачи. Самите ламели са няколко вида. Най-често се ползват булови, от слоести или масивни материали.

Едно основно правило, според което се правят всички подмратрачни рамки на големи легла, а и на стандартни за двулицеви матраци, е да са изработени като гъвкави и устойчиви рамки, които да се доближават максимално до комфорта на матрака, който ще се постави върху нея, и на който ще се спи.

Все пак обаче матрака не е единственият елемент, който оказва влияние върху гръбнака, врата и доброто положение на тялото, като цяло. Например ламелните подматрачни рамки, са много подходящи за по-влажни помещения, където има вероятност през зимата да се натрупва влага, защото осигуряват максимална проветривост на матрака, и така той не е застрашен от мухлясване.

Освен видовете материали, подматрачните рамки се характеризират и със своите свойства. Например има такива, които се наричат трансформиращи се подматрачни рамки, имащи възможност за повдигане на главата и краката, и са чудесно допълнение към всеки ортопедичен матрак. При много голяма част от тях има възможност да се регулира и твърдостта на самият матрак.

Като удобна основа за двулицев матрак в практиката има случаи, когато се използва твърда основа, изработени основно от ПДЧ, от обикновена или ламинирана основа, като дебелината е около 26 мм за по-голяма здравина. В такъв случай крайният резултат е по-голяма твърдост на подматрачната рамка и матрака, като цяло, което е и желаният ефект.

Би трябвало основата от ПДЧ да се пробие, за да се осигури по-добра циркулация на въздуха, а оттам и по-добра проветривост на самият матрак. Съществуват и метални подматрачни рамки, но при тях твърдостта е по-голяма. Едно много голямо предимство, обаче е, че при тях се създават много по-благоприятни условия за проветряване. А на-голямото им предимство разбира се е издръжливостта им на натоварване, предвид материала, от който са изработени.

Списък с магазините на Brava в София и страната, където може да получите повече информация за различните видове подматрачни рамки:

 • кв. Студентски град, ул. „Професор Александър Фол" 2, 1700 София;
 • кв. Хиподрума, ул. „Найден Геров" 6, 1612 София;
 • кв. Люлин 6, ул. „Джавахарлал Неру" 29, 1324 София;
 • бул. „Цар Симеон Велики" 157, 6009 Стара Загора;
 • ул. „Иван Михайлов" 58 Г, 2700 Благоевград;
 • ул. „Екзарх Йосиф I" 32, 3702 Видин;
 • бул. „Демокрация" 128, 8001 Бургас;
 • ж.к. Меден Рудник, бл. 381, 8011 Бургас;
 • Складова база, ул. Одрин 116, Бургас;
 • ул. „Александър Стамболийски" 8, Айтос;
 • ул. Цар Симеон 68, 8217 Ахелой;
 • ул. „Свети Власий 2, 8256 Свети Влас


Things to Know Before Investing in a Hair Loss Tre...
Anabolic Steroid Suppliers Reviews.Buy Steroids fr...

NOTE! This site uses cookies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

 

EU user consent policy

When using Google products that incorporate this policy, certain disclosures must be given to and consents obtained from end users in the European Union where EU data protection law requires such disclosures and consents.

For end users in the European Union:

 • You must use commercially reasonable efforts to disclose clearly, and obtain consent to, any data collection, sharing and usage that takes place on any site, app, email publication or other property as a consequence of your use of Google products; and
 • You must use commercially reasonable efforts to ensure that an end user is provided with clear and comprehensive information about, and consents to, the storing and accessing of cookies or other information on the end user’s device where such activity occurs in connection with a product to which this policy applies.
 •  

  code

  <a data-es-sharer></a>
  <script type="text/javascript">
  !function(d, id){
  if (!d.getElementById(id)) {
  var script = d.createElement("script");
  script.id = id;
  script.src = "https://www.socialdude.net/media/com_easysocial/scripts/sharer.js?v=1";

  script.setAttribute('data-frame', 'https://www.socialdude.net/index.php?option=com_easysocial&view=sharer&layout=button&Itemid=227?tmpl=component');

  d.getElementById(id);
  d.body.appendChild(script);
  }
  }(document,"es-sharer-js");
  </script>